ステップワンカレッジブログ

月曜日, 5月 14, 2007

あるある?

みなさん、オーストラリアに来て食生活が乱れてきていませんか?

そんな時こそ

りんご

を食べましょう。

リンゴには

ポリフェノール効果、整腸効果、高血圧防止、疲労回復、美白効果、肥満、糖尿病の予防効果 など

があると言われています。

ちょうど今はリンゴのシーズンということでウールワースでも安く売っています。

ウールワースのホームページにリンゴを使った料理のレシピも掲載されています。

その一部をご紹介!

Apple and Sultana muffins
Apple and sultana muffins
Serves: 12
Prep time: 10 mins
Cook time: 20 mins
Ingredients
80g butter
2/3 cup apple juice
1 egg, lightly beaten
2 cups plain flour
1 tbs baking powder

ス tsp cinnamon
シ cup brown sugar
ス cup sultanas
1 fuji apple

Method
1. Preheat oven to 180ーC. Line a 12 medium muffi n pan with paper cases.

2. Melt butter and cool slightly. Whisk with apple juice and egg and set aside.

3. Sift flour, baking powder and cinnamon together into a large bowl. Mix in brown sugar and sultanas. Peel apple and coarsely grate into bowl. Toss to combine.

4. Add liquid ingredients all at once and mix quickly and lightly together, until just combined. Divide evenly between cases and bake for 20-25 minutes, until golden.




Nutritional Information
Per Serve:

リンゴの効能については、下記のサイトにも詳しく載ってます。レシピもあるよ!

http://www.o-e-c.net/syokuzai/ringo.htm

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